Frilandsgris

Vi har no eit forsøk med frilandsgris av rasen dølagris. Ei av purkene fekk eit lite kull august 21, og vi fekk mykje god lærdom gjennom vinteren. Ser absolutt ut til av vi kjem til å fortsette med dette. Dyra er økologisk fora, og har budd ute med god plass heile livet. Gris»ungane» vart slakta drøye 8 månader gamle i juni i år, og vi har no grisekjøt til sals for dei som er interessert. Dette er skikkeleg marmorert kjøt, og vil vere ypperleg til grill og til speking. Vi har svine- og nakkekotelettar, nokre få spareribs og indrefiletar, samt ribbesider som er godt egna til å lage bacon av. I tillegg heile boger (kring 16 kg) og lår (kring 25 kg!). Dette vert nok litt voldsomt for ei lita hushaldning, men vi kan dele det opp i minder partar. Bog er ypperleg til å lage pulled pork, men bør då vere nokre kilo for å få skikkeleg langtidssteiking. Når det er ferdig kan ein fryse ned porsjonspakningar, grisen vert enno meir «pulled» når ein varmar den opp att. Pris for gris er kr 207/kg.